Pasquale-Natuzzi-58b54beb111da1.jpg

Pasquale Natuzzi

"Našu najdragoceniju strast utkali smo u ono što radimo, iznova i iznova tragajući  za savršenstvom, lepotom, harmonijom u nama i u svetu oko nas. Svaki dan je kao prvi dan.  Sa čvrstim uverenjem da biti preduzetnik znači potpuno posvećivanje yajedničkom rastu i razvoju našeg društva i naše zemlje.

Ljubav prema onome što radimo: to je ono što nas čini najvećim zanatlijama na svetu’’

 

NAGRADE I PRIZNANJA

BIOGRAFIJA

Pasquale Natuzzi rodjen je u italijanskom gradiću Matera, jednom od najstarijih stalno naseljenih gradova na svetu. Kao sin stolara, sa 19 godina je otvorio svoju radionicu u gradiću Tranto.
1962. godine preselio se u Materu gde je od 1967. počeo industrijsku proizvodnju tapaciranog nameštaja i sofa.
1980. tokom puta u Ameriku, Pasquale Natuzzi video je šansu da približi kožne sofe širokim narodnim masama tako da 1985. osniva Natuzzi Upholstery Inc. sa sedištem u New York-u. Veliki uspeh na američkom tlu potvrdjen je kotiranjem Wall Street listu u Maju 1993.
Bila je to odskočna daska da Natuzzi osvoji i druga tržišta. 1998. godine otvoren je Natuzzi Amerika grandiozan objekat u High Point-u u Severnoj Karolini, čiju arhitekturu potpisuje čuveni Mario Bellini. Ekspanzija na tržištu Severne Amerike se nastavila, ali je u isto vreme Natuzzi Grupa učvrstila svoje prisustvo na teritoriji Starog kontineta naročito u Italiji gde je 1990 godine otvorena prva prodavnca Divani & Divani by Natuzzi.
Za veliku posvećenost i strast koju je uložio u razvoj kompanije Pasquale Natuzzi nagradjen je počasnom poveljom iz oblasti  obrazovanja i nauke  u decembru 2001. godine od strane Univerziteta u Bariju, a 2008. godine primljen je u Američku Galeriju Slavnog Nameštaja kao prvi čovek koji nije sa tla Amerike, a ušao je u ovu prestižnu instituciju.

Pasquale danas živi u Santeramu, oženjen je i otac je petoro dece

BIOGRAFIJA
Više informacija

KONTAKTIRAJTE NAS

X
ODABERITE NAJBLIŽU PRODAVNICU
Ask for info at your nearest store