CIRCLE OF HARMONY

CIRCLE OF HARMONY

NATUZZI ITALIA je pozvala osam vanvremenskih dizajnera da se priključe u KRUG HARMONIJE, kreirajući unikatnu kombinaciju dizajna koji odiše Mediteranskim stilom života.

 

DEEP

od
NIKE ZUPANC

"Dizajnirano i napravljeno
sa najvećom pažnjom, kolekcija
je tu da Vas prigrli i zaštiti,
da Vam pomogne da zastanete na kratko,
i učinite svoj prostor domom. Ispod talasa
uvek se nalazi okean mira. Predmeti su uravnoteženi
sa svojom formom, bezvremenski u pogledu
same prirode materijala, beskrajni u
mogućnostima promene i
same kompozicije."
NIKE ZUPANC
DEEP

familiarity of the sea and the eternal beauty of Mediterranean nature inspiring both Natuzzi and Nika Zupanc. Kao što i samo ime govori, Deep sofa je usko povezana sa vodom i njenom fluidnom prirodom, primamljivim linijama koje podsećaju na plimu i oseku. Sofa u koju isprva utonete, a zatim nađete sebe, uljuljkani umirujućim osećajem prepoznavanja mora i večnom lepotom mediteranske prirode kojom su bili nadahnuti Natuzzi i Nika Zupanc.

NIKE ZUPANC

Nika Zupanc redefiniše svet dizajna enterijera na svoj lični, poetski i izrazito ženstven način. Njeni predmeti prkose racionalnosti i stvaraju intimnu, emocionalnu i intuitivnu dimenziju. Njen vizuelni jezik ima za cilj da „priča o stvarima koje su neizrecive“, pomerajući granice materijala i mogućnosti da udahne život rafiniranim komadima koji su pomno izrađeni. Zbog toga je Elle USA koristila frazu „pank elegancija“ da bi opisala njen rad. Njene instalacije su izložene u najvažnijim umetničkim galerijama na svetu i često su plod partnersatva i posebnih projekata, poput onog sa milanskom galerijom Rossana Orlandi. Ona ima eklektičan pristup koji premošćuje jaz između umetnosti i dizajna, a vremenom ju je ovo nateralo da preuzme projekte dizajna enterijera koje prati od A do Š, razlažući ih do najsitnijih detalja, sa sofisticiranom estetikom prepunom motivima i referencama koje se svuda pojavljuju u pravom stilu Gio Ponti-ja. Njen holistički način razmišljanja doprineo je susretu sa Natuzzi-jem, jer je u potpunosti u skladu sa tematikom brenda „totalna harmonija“. Tako je nastala kolekcija koja se fokusira na talase, njihov vizuelni uticaj i unutrašnje raspoloženje koje stvaraju, jer je svaki komad osmišljen za život doživljavan kao emocionalno iskustvo i koje stvara dom za dušu. Kolekcija u kojoj se možete pronaći, uljuljkani umirujućim osećajem poznavanja mora i večnom lepotom mediteranske prirode - izvor zajedničke inspiracije za Natuzzi i Zupanc.

INFINITO

od
MARCANTONI-A

 
"Prilično smo preplavljeni oblicima
u svetu dizajna. Postoji potreba za
otvaranjem novih puteva. U saradnji
sa NATUZZI-jem radili smo na poeziji,
transformišući simbol beskonačnosti
u atraktivnu trodimenzionalnu formu,
zakrivljenu skulpturu koja klizi
duž svoje forme, pretapajući se
u sofu za odmaranje, sa udobnim
sedenjem i površinom predviđenom
za ležanje u centralnom
delu same garniture."
MARCANTONI-A
INFINITO

INFINITO nastaje zahvaljujući ideji o unakrsnom oprašivanju, iz skoro nemogućeg zahteva - uzimajući srž estetike jednog od najmoćnijih simbola za ljudsku rasu, pretvarajući ga u objekat koji ima snažnu simboličku vrednost za NATUZZI kao brend - u SOFU.

MARCANTONI-A

Marcantoni-jevo istraživanje neprestano briše granice između umetnosti i dizajna. Njegova ličnost i rad, spoj su ljubavi prema umetnosti i jedinstvenim komadima sa dizajnerskim predmetima koji su deo svakodnevnog pokućstva, a ova dvostruka priroda vezana je za njegovo potpuno slobodno kreativno razmišljanje. Sa snažnim smislom za humor, ljubavlju prema prirodi i sopstvenom vizijom savremenog dizajna, izradio je dela koja su već postala moderne ikone. Njegova vizija i poetski pristup savršeno su sažeti u daljem tekstu: „Dizajn nas uči da crtamo, ali iz umetnosti učimo kako da imamo ideje. U svetu dizajna smo pretrpani oblicima i mislim da se ili krećemo ka primenjenoj tehnologiji dizajna, koja će uvek imati smisla, ali to nije moje polje, ili se krećemo ka poeziji “. Definitivno je izabrao potonji put, a inspiraciju crpi u anti-akademskim i vizionarskim ličnostima poput Inga Maurer-a i Gaetana Pesce-a. Marcantonio u njima vidi koncept „nečiste“, ukrštene-oplođene i zaigrane kreativnosti koja proizlazi iz stalnog mešanja najrazličitijih sektora, od pop-art kulture do priča, i od primitivne umetnosti do stripova, gde razlike imaju svoje sopstvene vrednosti i u suprotnosti su sa konceptom čistoće dizajna. Ista unutrašnja vrednost uvek je bila osnova Natuzzi-jeve vizije dizajna. Zbog toga je Paskuale Junior Natuzzi (za novu kolekciju Circle of Harmoni, čiji miks dizajna je osnova svega), Pasquale Junior Natuzzi je „izazvao“ Marcantonio-a i njegov kreativni um za ovo zajedničko ulaganje u brend, uključivši ga u projekat koji je sa jedne strane, gotovo nemoguć podvig, a s druge strane, najbolji način da se taj čudesni unutrašnji svet izvuče iz dela svakog umetnika / dizajnera, proževši ga nepogrešivim i jedinstvenim osećajem.

ARGO

od
PAOLE NAVONE

"Putovanje je moj način disanja.
Putovanje je pravac posmatranja na život.
Kada putujem, skladištim boje, oblike, materijale,
osećaje, prizore u svojoj glavi. Uvek postoji
nešto drugačije i neočekivano. Kada se
rodi projekat, elementi potrebni za
kreiranje nove ideje ožive, gotovo magijom."
PAOLE NAVONE
ARGO

Inspiracija za nacrte dolazi iz Homerove Odiseje ( Argos je Uliksov pas i prvi koji ga je prepoznao kada se vratio na Itaku nakon više od dvadeset godina), Paola Navone je izmaštala kolekciju koja s ljubavlju očekuje naš povratak kući spremna da nam pruži dobrodošlicu, umiri nas i pruži osećaj topline.

PAOLE NAVONE

Nakon diplomiranja na Politehnici u Torinu, 1973. godine, započela je svoju karijeru radeći sa vodećim dizajnerima toga doba. 1983. godine osvojila je međunarodnu nagradu za dizajn u Osaki, i od tog perioda , njena karijera se nastavlja uzlaznom putanjom. Njena kreativnost je inspirisana različitim kulturama, a naročito kulturama sa Dalekog istoka, tako što ona irađuje originalno dizajnirane komade, inspirisane i bogate međunarodnim detaljima. Arhitekta, art direktor, dizajner i profesor, Paola Navone, je profesionalac čiji se živahni karakter ogleda u svakoj od njenih kreacija.

NEW
CLASSIC

od
FABIA NOVEMBRE-A

"Elementi koji karakretišu
modernu sofu su sve više minimalistički
i od javnosti se očekuje da ima osećaj,
kako bi mogla da im sudi. Ovo je jedino
moguće objašnjenje za pitanje zašto toliko
klasičnih modela sofa obiluje u domovima
širom sveta. Nova klasika je rođena sa
idejom da približi ove dva
sveta jadno drugome."
FABIA NOVEMBRE-A
NEW CLASSIC

Nova Klasika, readaptirana klasika Chesterfield sofe, Fabia Novembre-a, dobila je savremenu urabanu formu i pažljivo je dizajnirana sa harmoničnom kombinacijom oblih i oštrih oblika i volumena. Komad koji odmah aludira na viziju Pulje sa svojom nezaboravnom atmosferom i vanvremenskom skladnošću."

FABIA NOVEMBRE-A

Fabio Novembre je više od dvadeset godina imperativ u međunarodnoj dizajnerskoj industriji, zbog vizuelne snage i autentične prirode svog stila. Prepoznatljivog vizionarskog pristupa, njegov rad je tokom godina dobilo niz priznanja i pomena u publikacijama. Bio je naučni direktor Domus akademije i član naučnog odbora Muzeja dizajna na Milanskom trijenalu od 2019. Novembre i Natuzzi ne samo da vezuju za Pulju koja je „matica“ i muza za njih obojicu, već im je zajednička i strast za pripovedanjem. To je ono što je pokrenulo njihov prvi ključni zajednički projekat pod nazivom Intro, koji je predstavljen kao instalacija na Trijenalu 2016. godine, postavljen u “Stanze. Altre filosofie dell'abitare” (“Sobe - Novi životni koncepti”), u saradnji sa Sajmom nameštaja. Fascinantan projekat zasnovan na uzvišenom konceptu i nosiocu uzvišene poruke, INTRO je u prvi plan izneo najbolje i od Novembre-a i od Natuzzi-ja. Fokusirajući se na koncept spavaće sobe, koja je inspirisana tradicionalnim korenima, njegova ideja se bazirala na jajetu, predstavljajući nišu ovalnog oblika sa spoljnom reflektujućom metalnom školjkom i tamno crvenom unutrašnjošću, toplo i primaljivo ova niša bukvalno privlači posetioce, izolujući ih u drugu dimenziju pre nego što se vrate u svet preporođeni, sa izoštrenim čulima i osvežene svesti. Izrađene od materijala koji se u praksi koriste za proizvodnju sofa i u potpunosti se ručno sastavljaju, INTRO je jedinstveno umetničko delo i savršeno na način da međunarodnoj publici na Trijenalu ponudi opipljiv dokaz ljubavi prema zanatskom umeću koju je Natuzzi oduvek gajio. Četiri godine unazad, Natuzzi i Novembre sarađuju kao tim, što je vidljivo iz snažne estetike nove kolekcije i iz Natuzzi-jevog kruga harmonije (the Circle of Harmony), sa projektom koji objedinjuje kompletnu nesvakidašnju vizualnu snagu dizajnera iz Lecce-a koga su mnogi poredili sa Fellini-jem, zbog njegove sposobnosti da generiše slike sa nepogrešivim završnim pečatom.

PABLO

od
KLAUDIA BELLINI-JA

"Svaka karakteristika kulture
Pulje pojedinačno, iz njihove
kuhinje ideja sve do dizajna,
rezultat je jedinstvene kombinacije
jednostavnosti i najfinijih sastojaka.
Efekat ovog pozitivnog stava prema
životu ogleda se u mojoj novoj kolekciji
i u njenim nežnim oblinama - koje
ga čine tako dobrodošlim - i u
njegovom minimalističkom izgledu."
KLAUDIA BELLINI-JA
PABLO

Razdraganost i velikodušnost Mediteranske kulture pretvara se u svestrani sistem za sedenje, svojim poznatim dizajnom koji pruža dobrodošlicu. Igranjem sa visinom i geometrijskim oblicima, rukonasloni su unapređeni sa metalnim prstenovina u posebnoj završnoj obradi, koji se nalaze na oba kraja, uklapajući se uz nogare sa istom završnom obradom."

KLAUDIA BELLINI-JA

Claudio Bellini živi i radi u Milanu, gradu dizajna. Kao dete već je imao veliko interesovanje za kreativnost, kroz rad svog oca Maria Bellini-ja, ugledne ličnosti u italijanskom dizajnu, koji mu je bio veliki uzor i inspiracija. Firma Claudio Bellini Design osnovana je 1996. godine i od samog početka njegov rad se fokusirao na istraživanjima, novim tehnologijama i kreativnim procesima.

BUDDIE

od
MAURA LIPPARINI-JA

"Moj doprinos se uvek izražavao
kroz priče sa različitim poetskim
inspiracijama, koje bi mogle da evoluiraju
kroz vreme, težeći da budu "tumač sadašnjosti
i vizionar budućnosti". Volim kombinaciju
forme, funkcije, estetike i etike kao
sastojke koji stvaraju harmonične proizvode."
MAURA LIPPARINI-JA
BUDDIE

BUDDIE je savremen osvrt na dnevni boravak sa svestranim sistemom koji se može beskrajno preuređivati, kao i rukonasloni i sedalni jastuci koji se utapaju jedan u drugi kao vrhunac, a koji nisu samo estetski ugodni već i funkcionalni.

MAURA
LIPPARINI-JA

Lipparini je eklektični arhitekta i dizajner koji izražava svoju kreativnost u svim oblastima: složeni industrijski projekti, unutrašnja arhitektura - enterijeri, instalacije, proučavanje proizvoda. On je jedna od vodećih figura Italijanskog minimalizma ("Italian minimalism" ), sa međunarodnim uspehom. Njegov talenat mu je doneo mnoga priznanja. Lipparini je 1980. godine diplomirao u Firenci i izabrao Italiju kao idealno mesto za svoja istraživanja i rad.

 
MISLI UNAPRED BYBORRE®

Partnersto sa firmom BYBORRE - jedan je od najvažnijih dizajnerskih studija koji se bave inovacijama u tekstilnoj industriji, sa sedištem u Amsterdamu - jedan je od onih kratkih spojeva, jedna od onih prepoznatljivih naznaka koje definišu kreativnu viziju Pasquale Junior Natuzzi-ja. Njegovo uverenje je da inovacije ne bi trebalo ograničiti samo na rad sa poznatim ličnostima ili sa najplodnijim umovima savremenog sveta dizajna, već bi trebalo da navedu kompaniju da preispita ceo proizvodni proces od samog početka, novim i radikalnim pristupom, kombinujući kvalitet i održivost na najvišem nivou. Pristup u kome se procesu i proizvodu daje jednaka vrednost. U ovome se BYBORRE pokazao kao savršen partner i saradnik. OTKRIJTE VIŠE >

Više informacija

KONTAKTIRAJTE NAS

X
ODABERITE NAJBLIŽU PRODAVNICU
Ask for info at your nearest store